Szybka sałatka ryżowa z tuńczykiem

Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka ryżowa z tuńczykiem, kukurydzą i jajkami z dodatkiem cebuli i ogórków kiszonych doprawiona odrobiną majonezu. Idealna na wszelkie imprezy, na kolację oraz do zabrania w pudełku do pracy.


Składniki :
100 g ryżu ( 1 woreczek)
2 puszki tuńczyka
1 mała puszka kukurydzy
4 jajka
1 mała cebula
4 ogórki kiszone
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób przygotowania :
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, przesypać do większej miski i odstawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i razem z ogórkami pokroić w kostkę. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć. Do ostudzonego ryżu dodać tuńczyka, kukurydzę,  jajka, cebulę i ogórki kiszone, wymieszać. Dodać dużą szczyptę soli i pieprzu oraz majonez, dokładnie wymieszać, posmakować i doprawić do smaku solą i pieprzem. 


1 komentarz