Doskonałe połączenie szpinaku
i sera feta z odrobiną czosnku i soku z cytryny. Danie do przygotowania w 15
minut! Idealne na szybki obiad lub kolację.
(2 porcje)
Składniki :
250 g makaronu penne
200 g mrożonego
szpinaku
2 łyżki oliwy
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki śmietanki kremówki
3 łyżki sera feta
sól
Jak przygotować makaron ze szpinakiem i fetą :
Makaron ugotować według
informacji z opakowania. W międzyczasie w małym rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić aż szpinak się
rozmrozi. Wówczas dodać wyciśnięty ząbek czosnku i szczyptę soli. Smażyć przez 2
minuty, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny, smażyć pół minuty, następnie dodać śmietankę, doprawić do smaku solą i ściągnąć z palnika. Dorzucić pokruszony ser feta, delikatnie przemieszać. Makaron nałożyć do miseczek, dodać szpinak, wymieszać.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!
Całkiem smaczny przepis. Dziękuję
OdpowiedzUsuńDziękuję za komentarz, pozdrawiam! :)
Usuń