Makaron ze szpinakiem mrożonym i fetą

Doskonałe połączenie szpinaku i sera feta z odrobiną czosnku i soku z cytryny. Danie do przygotowania w 15 minut! Idealne na szybki obiad lub kolację.

makaron ze szpinakiem mrozonym i serem feta

PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPINAKIEM MROŻONYM I FETĄ

(2 porcje)



Składniki :
250 g makaronu penne
200 g mrożonego szpinaku
2 łyżki oliwy
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
4 łyżki śmietanki kremówki
3 łyżki sera feta
sól



Jak przygotować makaron ze szpinakiem i fetą :

Makaron ugotować według informacji z opakowania. W międzyczasie w małym rondelku rozgrzać oliwę, wrzucić szpinak, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić aż szpinak się rozmrozi. Wówczas dodać wyciśnięty ząbek czosnku i szczyptę soli. Smażyć przez 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny, smażyć pół minuty, następnie dodać śmietankę, doprawić do smaku solą i ściągnąć z palnika. Dorzucić pokruszony ser feta, delikatnie przemieszać. Makaron nałożyć do miseczek, dodać szpinak, wymieszać. 



Jeśli wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!

2 komentarze