Makaron ze szpinakiem mrożonym i fetą

Doskonałe połączenie szpinaku i sera feta z odrobiną czosnku i soku z cytryny. Danie do przygotowania w 15 minut! Idealne na szybki obiad lub kolację.

makaron-ze-szpinakiem-mrozonym-i-serem-feta


PRZEPIS NA MAKARON ZE SZPINAKIEM MROŻONYM I FETĄ


Składniki (2 porcje) :
250 g makaronu penne
dwie garście mrożonego szpinaku
2 łyżki oliwy
1 łyżka masła
1 duży ząbek czosnku
2 łyżki soku z cytryny
2 łyżki sera feta
sól

Jak przygotować makaron ze szpinakiem i fetą :
Makaron ugotować według informacji z opakowania. w międzyczasie w małym rondelku rozgrzać oliwę i masło, wrzucić szpinak, zmniejszyć ogień i przykryć. Dusić aż cały szpinak się rozmrozi. Wówczas dodać wyciśnięty ząbek czosnku i szczyptę soli. Smażyć przez 2 minuty, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać sok z cytryny, smażyć jeszcze pół minuty. Doprawić do smaku solą i ściągnąć z palnika. Dodać do odcedzonego makaronu i wymieszać. Nałożyć do miseczek, posypać pokruszonym serem feta. 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz