Ekspresowy obiad, czyli makaron z pesto z bazylii

Dzisiaj przepis na ekspresowy obiad lub kolację. Nawet jeśli zdecydujemy się przygotować pesto samemu, całość nie zajmie nam dłużej niż 20 minut J.


Składniki (2 porcje) :
250 g makaronu penne
3 łyżki pesto z bazylii, np. z tego przepisu
garść pomidorków koktajlowych
garść zielonych oliwek
2 łyżki sera feta

Sposób przygotowania :
Makaron ugotować według informacji na opakowaniu. Jeśli korzystamy z domowego pesto, przyrządzić je w czasie gotowania makaronu. Następnie umyć i pokroić pomidorki koktajlowe i odsączyć oliwki. Ugotowany odsączony makaron połączyć z pesto, nałożyć do miseczek, na wierzchu ułożyć pomidorki i oliwki. Całość posypać pokruszonym serem feta. 

Brak komentarzy

Prześlij komentarz