Jajka faszerowane pastą chrzanową

Kolejny pomysł na faszerowane jajka. Przepis jest bardzo prosty i szybki w realizacji. Jajka smakują doskonale i pięknie się prezentują J.

jajka-faszerowane-pasta-chrzanowa-jajka-wielkanocne

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE PASTĄ CHRZANOWĄ


Składniki :
4 duże jajka
2 łyżki majonezu
1 ½ łyżeczki chrzanu
½ łyżeczki musztardy
sól
słodka papryka do dekoracji

Jak przygotować jajka faszerowane pastą chrzanową :
Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut, żeby ostygły. Obrać, przekroić na pół, delikatnie wyciągnąć żółtko. Żółtko umieścić w miseczce, dobrze rozgnieść widelcem, dodać majonez, chrzan, musztardę i szczyptę soli, wymieszać. Posmakować i w razie potrzeby dodać do smaku więcej chrzanu lub soli. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego. Nafaszerować połówki jajek, oprószyć odrobiną papryki.

1 komentarz

  1. Takie smaki robisz, a tu tyle trzeba jeszcze na te święta czekać...:(

    OdpowiedzUsuń