Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Kolejna propozycja na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko podczas Wielkanocy. To świetny pomysł na przekąskę na zimno na imprezie albo śniadanie lub kolację. Smakują doskonale, są szybkie w przygotowaniu i pięknie prezentują się na stole! Jeśli szukacie innych pomysł na jaja to tu znajdziecie przepis na jajka faszerowane pieczarkami a tu na faszerowane pastą chrzanową. Pycha!


jajka faszerowane pasta z tunczyka

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE PASTĄ Z TUŃCZYKA



Składniki :
4 duże jajka
1 puszka tuńczyka
3 łyżeczki kaparów + kilka do dekoracji
3 łyżeczki majonezu
świeżo mielony czarny pieprz
rukola do dekoracji



Jak przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka :

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, po kilku minutach obrać. Przekroić na pół, delikatnie wyciągnąć żółtka i umieścić je w misce. Dodać odsączonego tuńczyka, kapary i majonez. Zblendować na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego i wypełnić jajka. Udekorować kaparami i rukolą, oprószyć świeżo mielonym czarnym pieprzem. 



Jeśli wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!


1 komentarz

  1. Nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez faszerowanych jajek :)

    OdpowiedzUsuń