Marynowany schab z grilla


Sezon grillowy w pełni, dzisiaj przepis na prostą marynatę do schabu. Mięso najlepiej zostawić w marynacie na całą noc. Tak przygotowany schab można grillować zarówno na grillu tradycyjnym jak i elektrycznym. Podany czas grillowania jest czasem orientacyjnym i zależy od tego jak mocno mamy rozpalony grill.


marynata-do-schabu-z-koscia-z-grilla


PRZEPIS NA MARYNOWANY SCHAB Z GRILLA



Składniki :
2 kotlety schabowe z kością
2 łyżki jasnego sosu sojowego
1 łyżka musztardy
1 ząbek czosnku
½ łyżeczki ostrej papryki
½ łyżeczki słodkiej papryki wędzonej
½ łyżeczki soli
½ łyżeczki pieprzu



Jak przygotować schab z grilla :
Mięso należy wcześniej zamarynować, najlepiej zostawić je w marynacie na całą noc. W misce wymieszać : sos sojowy, musztardę, wyciśnięty ząbek czosnku oraz ostrą paprykę, słodką paprykę wędzoną, sól i pieprz. Kotlety włożyć do woreczka strunowego, wlać marynatę, zamknąć woreczek i dokładnie wymieszać mięso w marynacie. Odłożyć do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Grillować z obu stron na dobrze rozgrzanym grillu przez około 10-12 minut (po 5-6 minut na stronę).

Brak komentarzy

Prześlij komentarz