Bułeczki z pieczarkami i serem


Chrupiące bułeczki pełne pieczarek i rozpuszczonego sera. Jeśli lubicie możecie posypać je odrobiną posiekanej natki pietruszki. Proste i szybkie w wykonaniu. Dobra opcja na kolację :).


zapiekane-buleczki-z-pieczarkami-i-serem


PRZEPIS NA BUŁECZKI Z PIECZARKAMI I SEREM



Składniki :
8 bułek
500 g małych pieczarek
1 mała cebula
garść żółtego sera (startego na małych oczkach)
1 łyżka oliwy
sól, pieprz



Jak zrobić bułeczki z pieczarkami i serem :
Z bułek odkroić górną część. Z dolnej części bułki wyciągnąć miąższ i ułożyć bułki na blaszy wyłożonej papierem do pieczenia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pieczarki umyć i pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić cebulę, oprószyć solą i pieprzem, smażyć przez 2 minuty. Następnie partiami wrzucać pieczarki. Najlepiej smażyć je na dużym ogniu, wrzucić na patelnię na trzy razy. Kiedy jedna partia się obsmaży wówczas wrzucać kolejną. Na sam koniec pieczarki oprószyć solą i pieprzem. W ten sposób pieczarki puszczą minimalną ilość wody i obsmażą się zamiast się gotować. Przesmażone pieczarki wkładać do bułek. Posypać startym serem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 10 minut.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz