Pasta z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami


Popularna w wielu domach pasta kanapkowa z wędzonej makreli. Są różne wersje, ja zawsze przygotowuję ją z dodatkiem ogórków kiszonych, jajek i cebuli. Jest łatwa w przygotowaniu i dość sycąca. Świetna na śniadanie i kolację. Polecam!

pasta z wedzonej makreli z ogorkami kiszonymi i jajkami

PRZEPIS NA PASTĘ Z WĘDZONEJ MAKRELI Z OGÓRKAMI KISZONYMI I JAJKAMI




Składniki :
1 wędzona makrela
3 duże ogórki kiszone
5 jajek
1 cebula
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz



Jak zrobić pastę z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami :

Jajka ugotować na twardo. Obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do jajek. Ogórki pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru płynu, dodać do reszty składników. Mięso makreli oddzielić od ości, podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do miski. Dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.



Jeśli wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!


Brak komentarzy

Prześlij komentarz