Filet z dorsza pieczony z pesto i pomidorami


Dzisiaj ryba w roli głównej : filety z dorsza pieczone z bazyliowym pesto i pomidorami. Nieskomplikowane, szybkie w przygotowaniu i smaczne. Idealne na lekki obiad lub kolację. Do tak przygotowanej ryby świetnie pasują pieczone ziemniaczki. Pycha!

filet z dorsza pieczony z pesto i pomidorami

PRZEPIS NA FILET Z DORSZA PIECZONY Z PESTO I POMIDORAMI
(2 porcje)

Składniki :
2 filety z dorsza
4 łyżeczki pesto z bazylii
1 pomidor
dwie szczypty oregano
sól, pieprz


Jak zrobić filet z dorsza pieczony z pesto i pomidorami :
Filety z dorsza oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, każdy posmarować 2 łyżeczkami pesto z bazylii. Na pesto ułożyć plastry pomidorów. Oprószyć odrobiną oregano. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut.

Brak komentarzy

Prześlij komentarz