Lekka sałatka z kurczakiem i pomarańczą
Lekka sałatka z soczystą, pieczoną piersią z kurczaka i miodowo-musztardowo-cytrusowym dressingiem. Do przygotowania w mniej niż pół godziny. Można jeść samodzielnie lub z chrupiącą bagietką. Składniki (2 porcje) : 1 opakowanie mixu sałat 1 pojedyncza pierś z kurczaka (ok. 200 g) 1 nieduża pomarańcza ½ czerwonej cebuli sól, pieprz, czerwona słodka papryka oliwa Dressing : 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z pomarańczy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania : Pierś z kurczaka polać z obu stron 1 łyżką oliwy, oprószyć solą, pieprzem i czerwoną, słodką papryką. Włożyć do foliowego rękawa, piec w temperaturze 190 stopni przez 12-14 minut. Wyciągnąć, odstawić na 3-4 minuty, następnie pokroić w plastry. Wszystkie składniki dressingu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową lub wlać do małego słoiczka, zakręcić i potrząsać aż składniki się p
Czytaj więcej »