Proste i smaczne danie,
które nie wymaga dużo pracy. Doskonale smakuje z kromką dobrego chleba lub z
puree ziemniaczanym i kiszonym ogórkiem.
PRZEPIS
NA BIAŁĄ KIEŁBASĘ PIECZONĄ Z CEBULĄ
Składniki :
6 surowych białych
kiełbas
2 duże cebule
2 łyżki majeranku
2 łyżki oleju
sól, pieprz
Jak zrobić białą kiełbasę pieczoną z cebulą :
Naczynie żaroodporne
posmarować za pomocą pędzelka lub kawałka ręcznika papierowego 1 łyżką oleju.
Cebulę obrać i pokroić w średniej grubości piórka i ułożyć w naczyniu. Oprószyć
solą, pieprzem i 1 łyżką majeranku, wymieszać. Na cebuli ułożyć białą kiełbasę,
posmarować 1 łyżką oleju. Całość polać 4 łyżkami wody i posypać 1 łyżką
majeranku. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 60 minut. W trakcie
pieczenia dwukrotnie podlać kiełbasę wodą (jednorazowo 3 łyżkami). Pod koniec
pieczenia można włączyć górną grzałkę lub funkcję grill, żeby kiełbasa się
zarumieniła.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz