Makaron z czosnkiem,
oliwą i papryczką chili, znakomity w swej prostocie! Szybki w przygotowaniu,
całość nie zajmie dłużej niż samo gotowanie makaronu.
Składniki
(2 porcje) :
250 g makaronu spaghetti
3 łyżki oliwy
3 ząbki czosnku
1 czerwona papryczka
chili
6 łyżek posiekanej
natki pietruszki
Sposób przygotowania :
Makaron ugotować według
informacji z opakowania. Czosnek obrać i pokroić w średniej grubości plastry,
papryczkę chili pozbawić nasion i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę. wrzucić
czosnek, smażyć przez około 1 minutę aż się zarumieni, ogień nie może być zbyt
duży, bo czosnek szybko się pali), dodać papryczkę chili i natkę pietruszki.
Wymieszać, odstawić. Makaron odsączyć, wrzucić z powrotem do garnka, dodać
zawartość patelni, wymieszać, nakładać na talerze.
to danie mogłabym jeść zawsze i wszędzie, pozdrawiam ulla
OdpowiedzUsuń