Szybka w przygotowaniu
sałatka makaronowa z pesto, rukolą, pomidorkami koktajlowymi, zielonymi
oliwkami i mini mozzarellą. Do jej przygotowania warto samodzielnie zrobić pesto
z rukoli z tego przepisu. Sałatka idealnie sprawdzi się na kolację, można ją
również przygotować wcześniej, spakować do pojemnika i zabrać do pracy czy
szkoły.
Składniki
(2 porcje) :
150 g makaronu świderki
3-4 łyżki pesto z
rukoli np. z tego przepisu
mała garść rukoli
garść pomidorków
koktajlowych
garść zielonych oliwek
1 opakowanie mini
mozzarelli
Sposób
przygotowania :
Makaron ugotować według
informacji z opakowania. Rukolę i pomidorki przepłukać. Pomidorki przekroić na
pół, mozzarellę odsączyć. Ugotowany i odsączony makaron przelać zimną wodą,
umieścić w większej misce lub w garnku, w którym się gotował, dodać pesto z
rukoli i dokładnie wymieszać. Do dwóch mniejszych misek wsypywać po trochę
makaronu, rukoli, pomidorków, oliwek i kulek mozzarelli aż do skończenia składników.
Przepyszna sałatka 😋 uwielbiam takie smaki, aż zrobiłam sie głodna 😉
OdpowiedzUsuńkocham pesto! I chodzi za mną już od kilku dni! mmmm... <3
OdpowiedzUsuńZnam takie sałatki, są pyszne☺☺
OdpowiedzUsuńTakie sałatki bardzo lubię! Pycha :)
OdpowiedzUsuńwygląda energetyzująco :)
OdpowiedzUsuńSmaczna i kolorowa :-)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie :)
OdpowiedzUsuńMmmm, pysznie tu u Ciebie)))
OdpowiedzUsuńTeż takie lubię , są proste, zdrowe i smaczne. Robiłam podobna wersję z tym, że makaron kokardki lubelli, zamiast pesto dałam oliwę , sporo czosnku, ziół, chilli, bazylię . Sałatka jest pycha.
OdpowiedzUsuń