Proste, tanie i smaczne
spaghetti do przygotowania w około pół godziny!
Składniki
(6-8 porcji) :
600 g mięsa mielonego
wieprzowo-wołowego
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 l passaty pomidorowej
1 łyżka oregano
1 łyżka bazylii
1 łyżeczka cukru
2 łyżki oliwy
sól, pieprz
Dodatkowo
:
makaron spaghetti ok.
125 g na porcje
parmezan
Sposób
przygotowania :
Cebulę i czosnek obrać,
cebulę pokroić w kostkę, czosnek wycisnąć. W dużym garnku rozgrzać 2 łyżki
oliwy, wrzucić cebulę z czosnkiem. Smażyć na małym ogniu przez 2 minuty. Dodać
mięso, oprószyć dużą szczyptą soli i pieprzu. Smażyć rozdrabniając i mieszając
mięso aż całe zmieni kolor. Wówczas wlać passatę, dodać oregano, bazylię,
cukier i szczyptę soli. Gotować na małym ogniu przez 15-20 minut, co jakiś czas
mieszając. W trakcie gotowania posmakować i w razie potrzeby doprawić do smaku
użytymi wcześniej przyprawami. Podawać z makaronem spaghetti, posypane
parmezanem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz