Kolejny pomysł na
faszerowane jajka. Przepis jest bardzo prosty i szybki w realizacji. Jajka smakują
doskonale i pięknie się prezentują :).
PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE PASTĄ CHRZANOWĄ
4 duże jajka
2 łyżki majonezu
1 ½ łyżeczki chrzanu
½ łyżeczki musztardy
sól
słodka papryka do
dekoracji
Jak przygotować jajka faszerowane pastą chrzanową :
Jajka ugotować na
twardo, zalać zimną wodą, odstawić na kilka minut, żeby ostygły. Obrać, przekroić
na pół, delikatnie wyciągnąć żółtko. Żółtko umieścić w miseczce, dobrze
rozgnieść widelcem, dodać majonez, chrzan, musztardę i szczyptę soli,
wymieszać. Posmakować i w razie potrzeby dodać do smaku więcej chrzanu lub
soli. Masę nałożyć do rękawa cukierniczego. Nafaszerować połówki jajek,
oprószyć odrobiną papryki.
Takie smaki robisz, a tu tyle trzeba jeszcze na te święta czekać...:(
OdpowiedzUsuńDzisiaj nie Wielkanoc ale na kolacje Sylwestrową w sam raz
OdpowiedzUsuńPewnie, że tak! Takie faszerowane jajka świetnie sprawdzą się na imprezie :) pozdrawiam serdecznie i życzę udanego Sylwestra i wszystkiego dobrego w Nowym Roku! :)
Usuń