Kolejna propozycja na
faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko podczas Wielkanocy. To świetny
pomysł na przekąskę na zimno na imprezie albo śniadanie lub kolację. Smakują
doskonale, są szybkie w przygotowaniu i pięknie prezentują się na stole! Jeśli
szukacie innych pomysł na jaja to tu znajdziecie przepis na jajka faszerowane
pieczarkami a tu na faszerowane pastą chrzanową. Pycha!
Składniki
:
4 duże jajka
1 puszka tuńczyka
3 łyżeczki kaparów +
kilka do dekoracji
3 łyżeczki majonezu
świeżo mielony czarny
pieprz
rukola do dekoracji
Jak przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka :
Jajka ugotować na
twardo. Zalać zimną wodą, po kilku minutach obrać. Przekroić na pół, delikatnie
wyciągnąć żółtka i umieścić je w misce. Dodać odsączonego tuńczyka, kapary i
majonez. Zblendować na gładką masę. Nałożyć ją do rękawa cukierniczego i
wypełnić jajka. Udekorować kaparami i rukolą, oprószyć świeżo mielonym czarnym
pieprzem.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Nie wyobrażam sobie wielkanocnego stołu bez faszerowanych jajek :)
OdpowiedzUsuń