Łosoś w nowej odsłonie!
Skropiony obficie sokiem z cytryny i otoczony pyszną panierką z pistacji,
parmezanu i natki pietruszki, która nadaje rybie ciekawego smaku. Nie tylko
wspaniale prezentuje się na talerzu, ale też wspaniale smakuje. Polecam!
PRZEPIS
NA ŁOSOSIA PIECZONEGO W PANIERCE Z PISTACJI
Składniki
:
2 filety z łososia (każdy
po 125 g)
4 łyżki obranych solonych pistacji
2 łyżki startego na
małych oczkach parmezanu
1 łyżka posiekanej
natki pietruszki
cytryna
sól
Jak
przygotować łososia pieczonego w panierce z pistacji :
Pistacje zmiksować w
malakserze na bardzo malutkie kawałki. Umieścić w miseczce, dodać parmezan i natkę
pietruszki, wymieszać. Filety ułożyć na desce, polać sokiem z cytryny z obu
stron, następnie posolić również z obu stron. Na desce wysypać równą warstwę
panierki. Obtoczyć mocno dociskając każdy filet. Wyciągnąć blachę z piekarnika
i wyłożyć papierem do pieczenia. Położyć na niej filety. Piekarnik rozgrzać do
temperatury 190 stopni, włożyć blachę z rybą. Piec na funkcji góra-dół przez 15
minut.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz