PRZEPIS
NA WEGETARIAŃSKIE SZASZŁYKI Z SEREM HALLOUMI
Składniki
(5 sztuk) :
250 g sera halloumi
½ żółtej, zielonej i
czerwonej papryki
½ czerwonej cebuli
2 łyżki oliwy
1 łyżeczka ziół
prowansalskich
sól
Jak
przygotować wegetariańskie szaszłyki z serem halloumi :
Ser pokroić w dużą
kostkę (kostkę pokroić na 3 grube plastry, każdy plaster wzdłuż na pół,
następnie na 3 duże kawałki). Paprykę
pokroić na kawałki wielkości sera. Cebulę obrać i pokroić na 2-3 grube plastry,
następnie na mniejsze kawałki. Ser, paprykę i cebulę umieścić w misce, polać
oliwą, posypać ziołami i szczyptą soli. Dokładnie i delikatnie wymieszać.
Nabijać ser i warzywa na patyczki do szaszłyków. Grillować przez około 10 minut
(w trakcie grillowania obrócić szaszłyki na druga stronę, grillować aż ser i
warzywa ładnie się zarumienią).
Takie szaszłyczki z pewnością by mi posmakowały :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten ser,same pyszności serwujesz.Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń