Twarożek z rzodkiewką i
szczypiorkiem to prosty i smaczny pomysł na pożywne śniadanie lub kolację. Można
go jeść z pieczywem lub traktować jako pastę i smarować nim kanapki. Do jego
przygotowania używam gęstej śmietany 18%, możecie użyć również 12%, należy
wówczas dodać jej mniej, żeby konsystencja twarożku nie była zbyt rzadka.
PRZEPIS
NA DOMOWY TWAROŻEK Z RZODKIEWKĄ I SZCZYPIORKIEM
Składniki
:
250 g twarogu
półtłustego
200 g śmietany w kubku
18%
4-5 rzodkiewek
1/3 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Jak
zrobić domowy twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem :
Twaróg przełożyć do
miski, dokładnie rozdrobnić widelcem. Rzodkiewki pokroić w kostkę, szczypiorek
posiekać. Dodać śmietanę, rzodkiewkę, szczypiorek oraz szczyptę soli i pieprzu.
Wymieszać, posmakować i w razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz