Klasyk wśród past do
chleba! Łatwa w przygotowaniu, domowa pasta jajeczna z dodatkiem szczypiorku. Zapewne
wielu z Was ją zna i przygotowuje, u mnie regularnie gości na stole zarówno na
śniadanie jak i kolację. Dla tych, którzy nie znają przepis poniżej :).
PRZEPIS
NA PASTĘ JAJECZNĄ ZE SZCZYPIORKIEM
(na
3 kanapki)
Składniki
:
2 jajka
1 łyżka majonezu
1 łyżka pokrojonego
szczypiorku
sól, pieprz
Jak
zrobić pastę jajeczną ze szczypiorkiem :
Jajka ugotować na
twardo (około 8 minut od momentu zagotowania). Obrać, pokroić w kostkę, wrzucić
do miseczki. Dodać majonez i szczypiorek, wymieszać i przyprawić do smaku solą
i pieprzem.
Dla mnie to też klasyka, zawsze pyszna i wszystkim smakuje :)
OdpowiedzUsuń