Popularna w wielu
domach pasta kanapkowa z wędzonej makreli. Są różne wersje, ja zawsze
przygotowuję ją z dodatkiem ogórków kiszonych, jajek i cebuli. Jest łatwa w
przygotowaniu i dość sycąca. Świetna na śniadanie i kolację. Polecam!
Składniki
:
1 wędzona makrela
3 duże ogórki kiszone
5 jajek
1 cebula
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz
Jak zrobić pastę z wędzonej makreli z ogórkami kiszonymi i jajkami :
Jajka ugotować na twardo.
Obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać
do jajek. Ogórki pokroić w kostkę, odsączyć z nadmiaru płynu, dodać do reszty składników.
Mięso makreli oddzielić od ości, podzielić na mniejsze kawałki, przełożyć do
miski. Dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu, wymieszać.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz