Niedawno pokazywałam
przepis na klasyczną pastę jajeczną ze szczypiorkiem – klik. Dzisiaj wersja na
orientalna nutę z dodatkiem przyprawy curry. Słyszałam o tej paście na długo
przedtem zanim ją przyrządziłam. Nie mogłam przekonać się do tego połączenia, w
końcu jednak spróbowałam i od tamtej pory robię ją regularnie. Bardzo nam posmakowała
:).
PRZEPIS
NA PASTĘ JAJECZNĄ Z CURRY
(na
3 kanapki)
Składniki
:
2 duże jajka
1 ½ łyżki majonezu
1 łyżeczka posiekanej
natki pietruszki
1 czubata łyżeczka
przyprawy curry
sól
Jak
przygotować pastę jajeczną z curry :
Jajka ugotować na
twardo, obrać, przełożyć do głębokiego talerza. Rozgnieść widelcem, dodać
majonez, natkę pietruszki, curry i szczyptę soli. Wymieszać, posmakować, w
razie potrzeby doprawić do smaku solą.
curry jest genialne, dla mnie pasuje prawie wszędzie :D
OdpowiedzUsuńZ curry jeszcze nie próbowałam ale z pewnością musi być bardzo ciekawe ;)
OdpowiedzUsuń