Dzisiaj pomidorowa w
wersji zimowej, gotowana na passacie. To kolejny przepis na łatwy, szybki w
przygotowaniu obiad. Pisałam kiedyś, że bardzo fajnym pomysłem jest gotowanie większej
ilości wywaru czy to z kurczaka czy warzywnego i mrożenie. Ja porcjuje sobie
taki bulion w dużych workach do mrożenia. Kiedy mam ochotę na zupę albo brakuje
mi czasu na gotowanie, wyciągam porcje rosołu z zamrażalki i taką oto pomidorową
jak w przepisie poniżej przygotowuję w jakieś 15 minut :).
PRZEPIS NA ZUPĘ POMIDOROWĄ NA PASSACIE
(3
porcje)
Składniki
:
1 l wywaru z kurczaka
500 ml passaty
pomidorowej
2 łyżeczki suszonej
bazylii
1 łyżeczka cukru
sól
Dodatkowo
:
makaron
natka pietruszki
Jak przygotować zupę pomidorową na passacie:
Wywar z kurczaka zagotować,
zmniejszyć ogień, wlać passatę. Dodać suszoną bazylię, cukier i szczyptę soli.
Gotować na małym ogniu przez 10 minut. Pod koniec doprawić do smaku solą.
Podawać z makaronem, można posypać posiekaną natka pietruszki.
Najlepszy przepis ever!
OdpowiedzUsuńDzięki! :)
Usuń