Prosta pasta kanapkowa
z wędzonej makreli i twarogu z dodatkiem świeżego koperku i śmietany. To pomysł
na pyszną kolację lub śniadanie w 10 minut :). Pasta jest pożywna, sycąca i
zdrowa. Jeśli lubicie tego typu pasty, przypominam również przepis na pastę z
makreli, jajek i ogórków kiszonych – klik.
Składniki
:
1 mała wędzona makrela
(ok. 200 g)
100 g twarogu
4 łyżki śmietany 12%
1 łyżka posiekanego
koperku
sól, pieprz
Jak
zrobić pastę z wędzonej makreli i twarogu :
Twaróg włożyć do miski,
rozdrobnić widelcem. Mięso z makreli oddzielić od ości, pokroić na mniejsze
kawałki, dodać do twarogu. Dodać śmietanę, koperek, szczyptę soli i pieprzu,
wymieszać.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Wygląda apetycznie! ;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam na bloga
www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com