Prosta, szybka w
przygotowaniu i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem
marchewki i jabłka. Jest lekka, soczysta i zdrowa. To świetny dodatek do obiadu.
PRZEPIS
NA SURÓWKĘ Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ I JABŁKA
Składniki
:
1 mała kapusta pekińska
1 marchewka
1 małe jabłko
1 łyżka posiekanej
natki pietruszki
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
Jak
zrobić surówkę z kapusty pekińskiej :
Kapustę pekińską poszatkować
i wrzucić do miski, oprószyć sola, wymieszać. Marchewkę i jabłko obrać,
marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach, jabłko na dużych. Dodać do
kapusty, dodać natkę, majonez i szczyptę soli oraz pieprzu. Wymieszać, odstawić
na 20-30 minut.
Super :) prosta, smaczna i bardzo uniwersalna :)
OdpowiedzUsuń