Prosta i szybka w przygotowaniu
sałatka z porem, jajkami, szynką, ogórkami konserwowymi i kukurydzą. Najlepiej
smakuje po schłodzeniu w lodówce, dlatego warto przygotować ją wcześniej.
Sprawdzi się ot tak na śniadanie lub kolację, a także od święta i na imprezie.
PRZEPIS
NA SAŁATKĘ Z POREM I JAJKAMI
(4-6
porcji)
Składniki
:
1 por (biała i
jasnozielona część)
4 duże jajka
100 g szynki
3 ogórki konserwowe
1 mała puszka kukurydzy
2-3 łyżki majonezu
sól, pieprz
Jak
zrobić sałatkę z porem i jajkami :
Por obrać, przepłukać,
przekroić na pół i pokroić w półplasterki. Jajka ugotować na twardo, ostudzić,
pokroić w kostkę. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Dodać odsączoną
kukurydzę, majonez, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Odstawić do schłodzenia
na 1-2 godziny.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz