Dzisiaj ryba w roli
głównej : filety z dorsza pieczone z bazyliowym pesto i pomidorami.
Nieskomplikowane, szybkie w przygotowaniu i smaczne. Idealne na lekki obiad lub
kolację. Do tak przygotowanej ryby świetnie pasują pieczone ziemniaczki. Pycha!
PRZEPIS
NA FILET Z DORSZA PIECZONY Z PESTO I POMIDORAMI
(2
porcje)
Składniki
:
2 filety z dorsza
4 łyżeczki pesto z
bazylii
1 pomidor
dwie szczypty oregano
sól, pieprz
Jak zrobić filet z dorsza pieczony z pesto i pomidorami :
Filety z dorsza
oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, każdy
posmarować 2 łyżeczkami pesto z bazylii. Na pesto ułożyć plastry pomidorów.
Oprószyć odrobiną oregano. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz