Na upały najlepsza
lemoniada! Była już klasyczna lemoniada – klik, lemoniada truskawkowa – klik,
dzisiaj pokazuję przepis na lemoniadę arbuzową! Jest doskonała, wspaniale gasi
pragnienie! Do jej przyrządzenia wybierajcie dojrzałe, słodkie owoce. Jeśli przygotujecie
ją z zimnego arbuza, gotowego napoju nie musicie już schładzać w lodówce!
PRZEPIS
NA LEMONIADĘ ARBUZOWĄ
(
1 litr lemoniady)
Składniki
:
1 kg arbuza (waga razem
ze skórką)
sok z ½ cytryny
500 ml wody
2-3 łyżki cukru
Jak
zrobić lemoniadę arbuzową :
Miąższ arbuza odkroić
od skórki, pokroić na mniejsze kawałki, wyciągnąć pestki. Kawałki arbuza
wrzucić do miski, zblendować, dodać sok z cytryny. Odmierzyć 500 ml wody, dodać
cukier, wymieszać do rozpuszczenia cukru. Następnie wlać do zblendowanego
arbuza, wymieszać, przelać do dzbanka lub butelki. Schłodzić w lodówce.
Brak komentarzy
Prześlij komentarz