Pyszny, sycący koktajl
bananowy z dodatkiem masła orzechowego, syropu klonowego i płatków owsianych.
Wspaniałe połączenie! Jest gęsty i kremowy z wyraźnym posmakiem orzechów.
Możecie przygotować go na kefirze (to moja ulubiona wersja, będzie wtedy
jeszcze zdrowszy!) lub na mleku. Idealny na dobry początek dnia.
PRZEPIS NA KOKTAJL BANANOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM
(1
porcja)
Składniki
:
250 ml kefiru lub mleka
1 dojrzały banan
2 łyżeczki masła
orzechowego
1 łyżeczka syropu
klonowego
3 łyżeczki płatków
owsianych błyskawicznych
Jak zrobić koktajl bananowy z masłem orzechowym :
Kefir lub mleko wlać do
blendera kielichowego. Banana obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki dodać
do kefiru razem z masłem orzechowym, syropem klonowym i płatkami owsianymi.
Zmiksować do połączenia składników.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz