Prosta w przygotowaniu,
a jaka smaczna! Pasta jajeczna z dodatkiem przesmażonej cebulki z pieczarkami i
majonezem. Idealna na kanapki. W moim domu uwielbiamy pastę jajeczną i
przygotowujemy ją w różnych wersjach :
Wybierz coś dla siebie
:). Smacznego!
PRZEPIS
NA PASTĘ JAJECZNĄ Z PIECZARKAMI
(na
4 kanapki)
Składniki
:
2 duże jajka
100 g pieczarek
½ cebuli
1 łyżka majonezu
1 łyżka oleju
sól, pieprz
Jak zrobić pastę jajeczną z pieczarkami :
Jajka ugotować na
twardo (patrz jak ugotować jajko na twardo – klik). Ostudzić, obrać i zetrzeć
na tarce na dużych oczkach. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć,
zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić
cebulę, smażyć przez 2 minuty, dodać pieczarki, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć
przez kilka minut, aż cała woda z pieczarek odparuje. Odstawić do wystygnięcia,
następnie dodać do startych jajek. Dodać majonez, doprawić do smaku solą i
pieprzem.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz