Jajka faszerowane szynką


Bardzo prosty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Szynka, jajka i majonez to połączenie idealne! Te jajka są przepyszne i szybkie w przygotowaniu. Inne pomysły na faszerowane jajka znajdziesz tutaj :





jajka faszerowane szynka

PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ



Składniki :
2 jajka
4 plastry szynki konserwowej
1 łyżeczka szczypiorku
2-3 łyżeczki majonezu
sól, pieprz


Jak zrobić jajka faszerowane szynką :

Jajka ugotować na twardo (zobacz jak ugotować jajka na twardo – klik). Ostudzić, obrać, przekroić na pół. Delikatnie wyciągnąć żółtko, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem, oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Szynkę pokroić w małą kostkę, dodać razem ze szczypiorkiem i majonezem do żółtka. Wymieszać i nałożyć na połówki jajek.


Jeśli wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!

Brak komentarzy

Prześlij komentarz