Bardzo prosty przepis
na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na Wielkanocnym stole. Szynka,
jajka i majonez to połączenie idealne! Te jajka są przepyszne i szybkie w
przygotowaniu. Inne pomysły na faszerowane jajka znajdziesz tutaj :
PRZEPIS NA JAJKA FASZEROWANE SZYNKĄ
Składniki
:
2 jajka
4 plastry szynki
konserwowej
1 łyżeczka szczypiorku
2-3 łyżeczki majonezu
sól, pieprz
Jak zrobić jajka faszerowane szynką :
Jajka ugotować na
twardo (zobacz jak ugotować jajka na twardo – klik). Ostudzić, obrać, przekroić
na pół. Delikatnie wyciągnąć żółtko, przełożyć do miseczki i rozgnieść
widelcem, oprószyć odrobiną soli i pieprzu. Szynkę pokroić w małą kostkę, dodać
razem ze szczypiorkiem i majonezem do żółtka. Wymieszać i nałożyć na połówki
jajek.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz