Sezon na szparagi
niestety dobiega już końca, nam jeszcze mało i jak tylko zobaczymy na bazarze
piękny pęczek to kupujemy i wyczarowujemy z niego na przykład takie cuda.
Przepis jest bajecznie prosty i szybki w realizacji, a smak obłędny! W tym
tygodniu już drugi raz robię takie szparagi na kolację. Pycha!
PRZEPIS NA SZPARAGI W CIEŚCIE FRANCUSKIM
Składniki
:
pęczek zielonych
szparagów
szynka dojrzewająca
ser
opakowanie ciasta
francuskiego
Jak
zrobić szparagi w cieście francuskim :
Szparagi opłukać i
osuszyć na ręczniku papierowym. Odłamać końce (same złamią się w odpowiednim
miejscu). Ułożyć na talerzu, polać oliwą i posypać solą. Ciasto francuskie
rozwinąć, lekko rozwałkować, pokroić na kwadraty. Układać po 3 szparagi, na
nich cienki, wąski plaster sera (taki na 1,5-2cm) i owinąć w plaster szynki.
Następnie ułożyć na kawałku ciasta francuskiego, zawinąć boki i zlepić razem.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 220
stopni przez około 15 minut (aż ciasto dobrze się zarumieni).
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz