Roladki z tortilli z wędzonym łososiem

Bajecznie proste w przygotowaniu roladki z tortilli z chrzanowym serkiem almette, koperkiem, sałatą i wędzonym łososiem. Doskonale sprawdzą się na każdej imprezie jako tzw. finger food, ale nie tylko. Mogą być też ciekawą przekąską, którą dorzucicie sobie do lunchboxa! Gorąco polecam :).


roladki z tortilli z wedzonym lososiem

PRZEPIS NA ROLADKI Z TORTILLI Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM

 


Składniki :

1 placek tortilli

1 serek almette o smaku chrzanowym

1 łyżeczka posiekanego koperku

3 liście sałaty masłowej

100 g wędzonego łososia

 


Jak zrobić roladki z tortilli z wędzonym łososiem :

Serek wymieszać z koperkiem. Tortille posmarować grubszą warstwą serka almette. Następnie ułożyć liście sałaty i plastry wędzonego łososia. Zwinąć ściśle w rulon. Rulon zawinąć ciasno w folię aluminiową i odłożyć do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć, delikatnie odwinąć, przełożyć na deskę i ostrym nożem pokroić na grubsze plastry. Gotowe!

 



Jeśli wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!


Brak komentarzy

Prześlij komentarz