Jedna z najbardziej
popularnych surówek obiadowych na całym świecie. Prosta, szybka w przygotowaniu
i bardzo smaczna! Pasuje jako dodatek do mięs, ryb, burgerów.
PRZEPIS NA SURÓWKĘ COLESLAW
(3-4 porcje)
Składniki
:
200 g białej kapusty
¼ cebuli
1 mała marchewka
2 łyżki majonezu
1 łyżka octu winnego
2 łyżeczki miodu
sól, pieprz
Jak zrobić surówkę coleslaw :
Kapustę drobno
poszatkować, umieścić w misce, oprószyć solą, wymieszać, odstawić. Cebulę obrać
i pokroić w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na drobnych
oczkach, dodać do kapusty, wymieszać. Dodać majonez, ocet i miód, wymieszać,
doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut, żeby smaki się
przegryzły.
Jeśli
wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!
Brak komentarzy
Prześlij komentarz