Surówka coleslaw

Jedna z najbardziej popularnych surówek obiadowych na całym świecie. Prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna! Pasuje jako dodatek do mięs, ryb, burgerów.


surowka coleslaw przepis

PRZEPIS NA SURÓWKĘ COLESLAW

(3-4 porcje)

 


Składniki :

200 g białej kapusty

¼ cebuli

1 mała marchewka

2 łyżki majonezu

1 łyżka octu winnego

2 łyżeczki miodu

sól, pieprz

 


Jak zrobić surówkę coleslaw :

Kapustę drobno poszatkować, umieścić w misce, oprószyć solą, wymieszać, odstawić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do kapusty, wymieszać. Dodać majonez, ocet i miód, wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Odstawić na 15 minut, żeby smaki się przegryzły.

 



Jeśli wypróbowałeś ten przepis, podziel się opinią!




Brak komentarzy

Prześlij komentarz