Pulpety w sosie pieczarkowym (bez śmietany!)
Delikatne i soczyste pulpety w pysznym sosie pieczarkowym. Doskonałe danie dla całej rodziny, lubią je dzieci i dorośli. Można podawać je z kaszą, ziemniakami lub makaronem oraz z dodatkami takimi jak buraczki czy ogórki kiszone. PRZEPIS NA PULPETY W SOSIE PIECZARKOWYM BEZ ŚMIETANY (ok. 30 pulpetów) Składniki : 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego lub wieprzowo-wołowego) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 400 g małych pieczarek 800 ml bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka mąki pszennej + mąka do obtoczenia pulpetów 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól, pieprz olej do smażenia Jak przygotować pulpety w sosie pieczarkowym: Pieczarki umyć i pokroić w plastry (można zetrzeć na bocznej ściance tarki, wtedy będą cienkie). Cebulę i czosnek obrać. Cebulę zetrzeć na grubych oczkach, czosnek wycisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić ce
Czytaj więcej »