Absolutnie doskonały sposób na przyrządzenie krewetek! Dzisiejszy przepis to minimum składników i efekt łał, krewetki są jędrne, smaczne, z dużą ilością czosnku i natki pietruszki w cudownym sosie, powstałym z oliwy, masła i białego wina, w którym maczamy pieczywo. Jeśli chodzi o przyrządzanie krewetek zawsze polecam szukać krewetek surowych, będą miały kolor szary, krewetki różowe są już obgotowane przez co po kolejnej obróbce termicznej tracą jędrność i odrobinę smaku. Z podanej proporcji otrzymamy dwie małe porcje, bardziej na przystawkę niż na danie główne. PRZEPIS NA KREWETKI Z CZOSNKIEM I NATKĄ PIETRUSZKI W MAŚLE I BIAŁYM WINIE (2 małe porcje) Składniki : 300 g surowych, mrożonych, obranych krewetek 4 ząbki czosnku 50 ml wytrawnego lub półwytrawnego białego wina 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól Dodatkowo : pieczywo do podania Jak przygotować krewetki z czosnkiem i natką pietruszki w maśle i bia
Czytaj więcej »